Avagy gondolatok a kád széléről...

Epifánikus fürdőszoba

Epifánikus fürdőszoba

A google a barátod

2017. november 27. - GK Vanda

Tudom, tudom, ez csak nettó puffogás. Viszont hétfő van. Ez a klasszikus puffogós nap.

Én szeretem a közösségi médiát, használok is intenzíven néhány felületet ebben a témában. A címadó mondat rendszerint a facebook csoportokban olvasott kérdések láttán fogalmazódik meg bennem, úgy naponta százszor.

Látom, hogy emberek képesek órákat várni egy olyan kérdés feltevése után - talán sikerül eltalálni a tematikus csoportot, de nem mindig -, sőt, akár még arra is képesek, hogy a válaszra hiába várva órák elmúltával nyilvános duzzogásba kezdjenek egy olyan megválaszolatlan kérdés felett, amire a google kb. tizedmásodperc alatt ad megoldást. 

Csak ugye akkor el kell olvasni a körítést is. Lehet két cikket is át kell nézni az elejétől a végéig, hogy pontos információk birtokába jussunk. Olyan, mint a 3:1 instant kávé, mert hiába van benne minden, amire szükségünk van, a fene bele, nekünk kell megkeverni. Kell bele energiát tenni, nem csak várni a sült galambot, hogy valaki felkockázza a szánkba és ha lehet már rágni se kelljen.

Azt most hagyjuk, hogy hányan képesek megválaszolni a már többszörösen megfejtett kérdéseket, nem ritkán elképesztő sületlenségeket írva, meg sem nézve a korábbi hozzászólásokat.  

Ilyen esetekben gyakran kiderül, hogy az illetőnek hiába van számítógépe, laptopja, tabletje, okostelefonja, ő nem tudja használni ezeket az eszközöket az alap funkciókon túl. Nincs birtokában az értő olvasásnak, esetleg funkcionális analfabéta.
Pl. az a Magyarországon tanuló német srác, akiért el kellett menni a Corvin negyedhez, hogy aztán onnan eljusson a Petőfi-hídhoz. A telefonja egy átlagos ember 4 havi fizetésébe került, de, hogy a google-mapset használja rajta, az már igazi utópiának számított.
Vagy az a hölgy, aki arra várt megerősítést, hogy a kerti tavából iszogató galambok képesek-e elhurcolni!!! a kifejlett koi pontyokat a vízből. És még bőven lehetne sorolni. Hisz a legtöbbször még csak nem is komplikált kérdések merülnek fel, hanem, hogy hol lehet kapni ezt vagy azt. 

A másik kedvenc embertípusom meg az, aki tudná ám használni, de inkább mást dolgoztat. Delegálja a feladatot, mert az úgy roppant kényelmes. A manőverhez általában a "küldd már át..." kezdetű mondatot használja.

Mindkét típusnak be szoktam mutatni az alábbi oldalt, ami által a népszerűségem jelentősen csökken ezeknél a személyeknél, ám talán azért csak átjut a durcázáson, hogy ami megadatott azt használjuk is. A fej sem a sapka tartására alakult ki az ember nyakán, bátran lehet ám használni arra, amire való. Meghálálja.

A bejegyzés trackback címe:

https://epifanikusfurdoszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr1013398139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása