Avagy gondolatok a kád széléről...

Epifánikus fürdőszoba

Epifánikus fürdőszoba

Ne légy Gizi!

2018. április 06. - GK Vanda
Ha századszor olvasom, sem értem, hogy miért felmentés a fidesz tolvajlására, hogy előtte a szocik is loptak?!
Agyrém ez a "logika". 

Ne lopjon és kész! 

Ha egy cég vezetéséről kiderül, hogy sikkaszt, akkor jellemzően kialakul egy egészséges lincshangulat a dolgozókban, mert ők meg évek óta nem kaptak fizetésemelést. Rendőrség, bíróság, tárgyalás, majd a vezetőség indul a böribe.
Akikről meg mindenki tudja, hogy szétlopták az országot, és ez mindannyiunk zsebét érinti - leszámítva a bizalom szűk körét -, azokat mi a búbánatért nem küldjük ugyanoda?!
Romániában euro milliárdos nagyságrendben koboznak el magánvagyonokat - ROMÁNIÁBAN! érted! hányszor mondtad életed során, hogy hülye, bunkó, suttyó, szőrős talpú románok?! -, nekünk még Korrupcióellenes Ügyészség sem kell. Minek is?! Még a végén nem tudnák nem észrevenni, hogy mi zajlik az országban. 
Lehet nekik gyanús lenne a Kósa család hirtelen gazdasági fellendülése... Vagy Lázár János fantasztikus birodalma. Esetleg a saját lábán álló Ráhel és b. férje gazdasági zsenije, hogy a nemzet gázszerelőjét már ne is említsem, aki 44 éves koráig egy csiszolatlan gyémánt volt, aztán bevette a kék kapszulát és Bill Gates, Zuckerberg és Musk babérjaira tört.

De nem, hogy ügyészség nincs - nekünk csak egy Polt Péter jutott - itt még mindezek fényében és ismeretében is újra akarják őket választani, mert megvédenek minket attól, ami nem is fenyeget.
Azért arra odafigyelnek, hogy véletlenül se vállalják túl magukat.
A kommunikációs csapatnak, grafikusnak sem kell sokat töprengenie. Szöveg marad, csak az ellenség változik.

Viszont, ha megfeszítenek is, azokat sem fogom megérteni, akik a másik tolvaj bandát akarják visszaültetni oda, ahonnan már egyszer sikerült eltávolítani őket. Mert, hogy loptak. De tényleg. Nem sokszor, csak ahányszor odakerültek. 
Na mármost, vegyünk egy egyszerű példát. Egy teljesen hétköznapit, közérthetőt.
Pista veri Gizit és ráadásul elkártyázza Gizi fizetését is. Ebben az esetben mindenki azt ajánlja Gizinek, hogy azonnal hagyja ott Pistát, hiszen ő egy erőszakos ember, ráadásul meg is lopja Gizit. Ezt valahogy mindenki átlátja. És nem tudjuk felfogni, mikor Gizi azzal védekezik, hogy de Pista amúgy egy arany ember, mikor épp nem iszik. Meg hát a Pista is megmondta, hogy Ő nem jó semmire, tiszta szerencséje van, hogy Pista van neki és megvédi, mert hát Gizi egyedül teljesen életképtelen lenne.
Gizinek soha nem tanácsolnánk azt, hogy miután valahogy megszabadult Pistától, fogadja vissza. Mégis megteszi és Pista kisvártatva megint bántalmazni fogja, mert ilyen a természete. Mert semmi nem kényszeríti arra, hogy megváltozzon.
És mert Gizi ebben érzi magát biztonságban. Igen, jól olvastad. Azt gondolod biztonságosnak, amit ismersz. Legyen az akármilyen is, az a te komfort zónád. A változtatás, kilépés félelmetes, ijesztő, ismeretlen feladat. 

Ha te úgy gondolod, hogy csak a fidesz vagy csak az mszp-dk képes az országot irányítani, akkor neked ez a komfortzónád. Megszoktad, hogy mindenki lop, csak azt sajnálod, hogy neked nem jut belőle. 
Mikor választani kell, olyanok, mint Pista, mikor nem iszik. A csillagokat leígérik neked az égből, aztán meg elveszik a fizetésed maradékát is.

Vannak jóravaló, jó szándékú politikusok, friss formációk, akiknek tiszta a lapja. Nekik kéne bizalmat szavazni, megnézni, hogy ők együtt mire képesek azokkal szemben, akik eddig már bizonyítottan szétlopták az országot és ezáltal lassan működésképtelenné válik az egészségügy, akik miatt idejétmúlt és feleslegesen leterhelő az oktatási rendszer, akik miatt gyermekek tízezrei éheznek, emberek százezrei nyomorognak és nincs is kilátásuk semmi javulásra. Akik miatt ezen a télen kb. 200 ember halálra fagyott. 2018-ban Európában!

Nem kéne azoknak bizalmat adni, akik nem akarják megszavazni, hogy az ügynökakták nyilvánosságra kerüljenek. Akinek van mitől félnie, az zsarolható. Aki zsarolható, az nem való a hatalomgyakorlás közelébe sem!

Nem kéne azokat a nemzet megmentőinek kikiáltani, akik nem ratifikálják az Isztambuli Egyezményt, miközben minden héten meghal egy magyar nő, akit a magyar partnere vagy ex partnere öl meg.

Nem kéne azokat ott tartani, akiknek csak egy számít, hogy a hatalom körében maradhassanak. Mert az egy dolog, hogy ehhez nem értenek, de javarészt máshoz sem. Ebből viszont kitűnően eléldegélnek, a Gizik meg majd szépen beszolgáltatják a fizetésüket.

Ne legyünk már Gizik, a jó Isten áldjon már meg titeket!

Attól, hogy ők stricik, mi még ne legyünk kurvák!

A bejegyzés trackback címe:

https://epifanikusfurdoszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr6313791750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása