Avagy gondolatok a kád széléről...

Epifánikus fürdőszoba

Epifánikus fürdőszoba

A fiúk nem sírnak

2017. október 26. - GK Vanda

84b2719dcd5103d0b2b1d5da8606ce1bA minap, kád szélén pecázás közben azon filóztam, hogy miért várjuk el mi nők, hogy a férfiak érzékenyek, megértőek, lelkük mélyét őszintén feltáróak legyenek, mikor egészen kicsi koruktól kezdve arra nevelik - tisztelet a kivételnek - őket, hogy:

- katona dolog
- a kisfiúk nem sírnak
- ne legyél már ilyen anyámasszony katonája
stb. 

Van egy fiam. Eleven, életvidám, értelmes, okos, tündérlelkű kis ártatlan gyermek. Meggyőződésem, hogy ha elesik, neki pont ugyanúgy fáj, mintha kislány lenne. Vagy ha álmos, fáradt, nyűgös, nő a foga, az szintén ugyanúgy megviseli, mintha kislány lenne és nem mérlegel, csak őszintén kimutatja az érzelmeit. Odabújik, törődésre vágyik, simogatásra, szeretgetésre, megértésre. 

Szerintem ne neveljük le a gyermekeinket arról, hogy be merjék vallani, ha valami bántja őket, fájdalmuk van, akár fizikai vagy lelki, mert később hiába is várjuk tőlük, hogy megnyíljanak, addigra már megtanulták, hogyan fojtsák el a bánatukat, mert hisz "a fiúk nem sírnak". 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://epifanikusfurdoszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr5613087574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása