Avagy gondolatok a kád széléről...

Epifánikus fürdőszoba

Epifánikus fürdőszoba

A hittel nem lehet vitatkozni

2018. március 20. - GK Vanda

Lehet megártott a túl sok fronthatás, ami az elmúlt hetekben ért, de valamilyen mazoista indíttatástól vezérelve, elszántan próbálok konstruktív vitába keveredni fidesz szavazókkal. Szeretném megérteni őket. Van egy ilyen becsípődésem. Is.
És bármennyire is igyekszem, egész egyszerűen nem jön össze. Pedig elképesztően dolgozom az ügyön. De hiába hozok fel bármilyen érvet, kifogást, kérdést, bármit, amire tényszerűen lehetne válaszolni, kizárólag a sorosmigráncsbrüsszelensz érkezik válaszként. És aki nem így gondolja, az hazaáruló. Nettó ennyi. Szinte Ctrl-C - Ctrl-V, amit válaszként kapok. Blokkok.
Jellemzően ugyanazokat a cikkeket csatolják "érvként", amiket kb. 12 másodperc alatt lehet megcáfolni. 

Ma például egy soha meg nem épült - és egyben meg nem épülő - minaret építési tervével próbáltak megrémíteni (10-12 éves történet), de mikor számos aktuálpolitikai kérdést kezdtem feszegetni, a cinikus volt a legenyhébb jelző, amit kaptam. Arra, hogy legyenek kedvesek és segítsenek megtalálni a fidesz programját, hogy hol olvashatom A TERV-et - netán a megvalósítási tervet is hozzá -, azt a számomra megdöbbentő választ kaptam, hogy magamra vessek, ha nem követem a drága miniszterelnök úr rádióbeszédeit, amikkel hetente ajándékozza meg a híveit. Na meg még egy csokornyi ilyen-olyan bóknak nem nevezhető jelzőt és minősítést is kaptam mellé. Mert ez viszont nagyon megy. 

Elnézést, ha szőrszálhasogatónak tűnök, de szerintem az ország működőképessége főként matekon alapszik. Ennyi lóvénk van, ennyit tudunk még innen-onnan szerezni hozzá, ezek a fix kiakásaink, stb. Az, hogy mit szeretnének megvalósítani, az is matek. Mert nem tudok olyan szegény lenni, hogy ne tudjak nagyot ígérni. 
De aki birtokában van a józan paraszti észnek, az minden hangzatos terv után feltesz még néhány, teljesen ésszerű kérdést:
- miből?
- mikor lesz kész?
- mi lesz a következménye, ha nem valósul meg, vagy nem úgy, ahogy beígérték?

Elképzelhető, hogy nem én voltam a legtökéletesebb könyvelő-alapanyag a középsuliban, de annyit azért megtanultam Ica nénitől, hogy a számok viszonylag tényszerű dolgok. Azokkal vitatkozni úgy nem lehet, hogy "szerintem", meg "azt mondták" a rádióban.

Mint ahogy azt is szentül hiszem, hogy se nekem, sem senki másnak nem a valamilyen rádió szombat 10 órási szent közvetítéseiből kéne értesülnöm a kormány programjáról. Az legyen MINDENKI SZÁMÁRA elérhetően, TRANSZPARENS módon közzétéve. Mert, hogy állítólag a magyar az büszke nemzet, a kormányunk soha nem látott sikereket könyvelhet el magának. Hát akkor lássuk! 

Mikor a régi munkahelyemen lopások voltak és mindenkinek ki kellett nyitni a szekrényét, félelem nélkül tártam ki az ajtaját a biztonságiaknak, mert tudtam, hogy nincs mit titkolnom. Aki nem lop, az nem titkolózik. Ez ennyire egyszerű. 

Ehhez képest hosszas pereskedések útján lehet csak hozzájutni olyan KÖZÉRDEKŰ adatokhoz (benne van a nevében a lényege), amiknek eleve nyilvánosnak kellene lenniük. Kérdezem én, majdnem naívan: MIÉRT?!

Miért elfogadható az emberek (fidesz szavazók) számára a Kósa sztori?! Vagy a Rogánék meséje, vagy bármelyik, teljesen indokolatlan tempóban meggazdagodó holdudvarbelié?! Hogy a nemzeti kincs, világzseni gázszerelőről már ne is beszéljek. 

Hogy az egészségügy az összeomlás szélén áll, hogy ellopták a nyugdíj megtakarításokat,  hogy a devizahitelesek pénzét szintén zsebre vágták, az oktatás színvonala lassan már nem is mérhető európai mértékekkel, annyira silány, hogy milliárdok tűnnek el magán kézben és a nagy közösből fizetik vissza. Ezek mind tényekkel, számokkal, bizonyítékokkal alátámaszthatóak. Nem szájhagyomány útján terjedő rémhírek.

EMBEREK! 2018-ban, ma a dübörgő Magyarországon, közel 200 ember HALÁLRA FAGYOTT! 
Mindeközben a stadionokban FŰTIK A FÜVET! 
Gyermekek és felnőttek tízezrei ÉHEZNEK!

De mindezen tények összessége sem képes a hittel szemben érvényesülni. A hitet nem hatják meg a számok, a mutatók, a szakértői elemzések, a TÉNYEK. Az mind, mind sorosbérencballibsihazugság. Ennyi. A Terv meg a sorosmigráncsbrüsszelensz. Ennek hatásait már nem is kell kutatni, ezt már látjuk most is. 

Így mostanra arra a szomorú következtetésre kellett jussak, hogy ezeknek az embereknek erre van igényük. Nyilván van köztük nem kevés megélhetési hülye is, de a javuk nem tájékozódik, olvas, kutat. Eszükbe sem jut kétségbe vonni, megkérdőjelezni bármit is, mert a végén még ottmaradnának totem nélkül. 
Ezek az emberek ebben a szellemi nívótlanságban, erkölcsi mélyrepülésben érzik jól magukat. Félni és gyűlölni akarnak. Igénylik, hogy a nagyvezír megmondja, hogy merre van előre és ne kelljen semmin túl sokat gondolkodni, mert a végén még meglátnák, hogy a király mennyire meztelen. Hogy az egész nagy TERV nem más, mint egy jó nagyra felfújt, színes, üres lufi.

És ez az, ami mérhetetlenül elszomorít. Mert sok mindenre van megoldás, de ebből nehéz úgy kimászni, hogy vannak akik foggal, körömmel ragaszkodnak ahhoz, ami már 20 éve is megreformálásra várt!

A bejegyzés trackback címe:

https://epifanikusfurdoszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr2313752800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása