Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Avagy gondolatok a kád széléről...

Epifánikus fürdőszoba

Epifánikus fürdőszoba

Fűben járó bűn...

2017. október 28. - GK Vanda

A minap olvastam azt a cikket, amiben azt fejtegetik, hogy hibásnak bizonyult a feltételezés, miszerint a cannabis használata eltunyulást eredményezne szexuális tekintetben, hovatovább azon halandók, akik néha-néha betekernek egy spanglit, aktívabb szexuális életet élnek, mint füvet kerülő embertársaik.

Namármost, ha az eszére és talpraesettségére oly büszke nemzetünk felhagyna azon szándékával, hogy a sötét középkor hangulatát megidézze kicsiny hazánkban, akkor egyszer a büdös életben előnyt kovácsolhatnánk az adottságainkból.

Lehet rosszul emlékszem, de én még úgy tanultam földrajzból általános- és középiskolás koromban is, hogy Magyarország mezőgazdasága erős. Van nekünk egy büdös nagy Alföldünk, egészen értelmezhető, védett időjárásunk, rengeteg szabad kapacitásunk munkaerő tekintetében.
Most, hogy a sajátlábonállók komplett pereputtya, baráti- és üzleti köre bevásárolt termőföldből, még akár kezdhetnének is vele valamit. 

Időben kapcsolva cannabis nagyhatalom lehetnénk a kontinensen. Már, ha képesek lennénk felhagyni a pálinka hazájában a fű démonizálásával.

A világ felvilágosultabb fele már felismerte a cannabis legalizálásában rejlő hatalmas lehetőségeket: 
- orvosi felhasználás
- elképesztő mennyiségű adóbevétel
- kevesebb csip-csup bírósági per a semmiért
- csökkenő bűnügyi statisztikák, mint pl. az erőszakos bűncselekmények száma, stb.

Ha ehhez hozzáadjuk, hogy most már igazoltan megugrik tőle a libidó, tán a népszaporulatra is jótékony hatást gyakorolna...

Ha ez nem a tökéletes win-win helyzet, akkor micsoda?!
Már megint csak hangosan gondolkozom...

A bejegyzés trackback címe:

https://epifanikusfurdoszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr7013112684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fellegjáró Marci 2017.10.29. 21:34:37

Á pofázhatunk ezeknek semmi értelme. Pedig micsoda magyar fajtákat tudnánk itt kitermelni atyaég! Pár év alatt felsorakozna a Puskás gulás után mint jelző...á hungarian puskásgulás kibaszottjófű. Amúgy múltkor egy néni előttem a "gyógy"szertárban 38000ret fizetett a mérgekért, volt nálam egy kis pakk és elkezdtem agyalni azon hogy adok neki belőle, főzze ki teának aztán várja a hatást. Szerintem többet a patika közelébe sem ment volna, de sajnos ez nálunk még pár évtizedig nem fog működni. Túlságosan beleverték a fejekbe, hogy a fű rossz értem? Pedig milyen boldog kis ország lehetnénk végre..

moonlight777 2017.10.29. 21:35:22

menj a bús pitába ezzel a dudvával, termelj inkább hasznosabbat... én nem akarok látni ebben az országban kábszer ültetvényeket, elvéve az értékea termőterületet ezerszer hasznosabb növényektől...

ogli dzsí 2017.10.29. 21:59:13

Önmagában az a tény hogy Soros pénzt költ a legalizálásra míg maga és fajtársai nem spangliznak már gyanús kéne legyen.

Soros és fajtája szívesen butítják az embereket füvel, alkohollal, halivúddal 2000 éve. Igen, a fütől is hülye leszel és ambícióktól mentes, ezt mindenki tudja aki ismer füveseket. Magyarországon sem éppen a szellemi elit küzd a legalizálásért ugye.

De ettől még termelhetnénk másnak, az igaz.

ogli dzsí 2017.10.29. 22:08:41

'Ha ehhez hozzáadjuk, hogy most már igazoltan megugrik tőle a libidó'

- egy füves nyomoréknak sincs csaja a cégnél szóval max. egymásra verhetik

Opi87 2017.10.29. 23:18:03

@moonlight777: Kurva sok föld van parlagon, mert nem éri meg már gagyit termelni, a minőséghez meg ugye igény és tudás kéne. Ha Kínában 5Ft per tonnáért termelik a krumplit akkor itt senki sem fogja ugyanazt termelni 1000Ft per tonnáért.

Meg lett már párszor mondva a hozzá nem értőknek, hogy a mezőgazdaság (és mellesleg az ipari termelés) jövője nálunk KIZÁRÓLAG a magas hozzáadott értékű, ritka vagy egyéb különleges fajtájú termékeken áll. Legyen az krumpli, napelem vagy szoftver.

Orbánnal és a többi Fideszes bunkó prolival ellentétben a hülye is látja, hogy az egyetemi oktatása kell kurva sok pénzt rakni, a szakképzést meg el lehet felejteni, ugyanis ott fognak mindent szépen automatizálni amint lehet. Ahogy a napszámos és hasonló munkák elég nagy része már automatizálva lett. Egy régi traktort elvezet minden hülye, egy modern traktorhoz már lassan programozói ismeretek kellenek....

Nálunk és tőlünk keletebbre kurva sokan élnek valami álomvilágban, mintha még mindig 1970 lenne.

A témához hozzászólva: a kannabisz is csak egy növény, ha megveszik, akkor lehet termelni. Bár itt is ugye addig van verseny, míg pl. Kínában vagy máshol tiltva van, ezért hosszú távon nem építenék rá.

Gavriel Klein 2017.10.30. 00:31:14

aki egy picit is olvasott a tema utan az lathatja mind az orvosi felhasznalas es a legalizalas tenyekkel alatamasztott szamaiban a pozitiv tendenciakat. Amig M,o-n meg tarsadakmi vita sincs errol es meg mindig agyon van demonizalva addig ez fel sem merul,
Pedig a kender maga meglehetosen igenytelen noveny es sokoldalu ipari felhasznalasi lehetoseg van es en sem tartanam hulyesegnek hogy a keleti orszagreszben ahol a legnagyobb a munkanelkuliseg azokon a teruleteken siman lehetne ha mast nem kenderteglat pl. - szerkezetenel fogva tuzallo,nem koltoznek bele eloskodok ,ragcsalok, elettartama hosszabb , es remek hoszigetelo- ez csak egy pelda , vagy a vorosiszap teruletet beultetni hogy megtisztitsa es ujra termekennye tegye a foldet (csernobilnal mukodott) es meg szamtalan hasznos felhasznalasa lehet egy relativ barhol megelo relativ igenytelen novenynek! - a nemesitett orvosi felhasznalasra tenyezstett fajtak pozitiv hatasairol nem is beszeltunk!

tomfree 2017.10.30. 06:26:33

Annak idején testvérem társaságában mindenki a fűvel kezdte, mert az semmi, gyengébb mint a pia. Utána szép sorban jöttek az erősebb cuccok és két ember kivételével (akik időben kiugrottak) mind a 8 belehalt az erősebb drogokba és azok következményébe. Ezen kívül láttam még pár embert akit alaposan tönkretett az éveken át tartó füvezés. Innentől kezdve nekem senki se jöjjön azzal, hogy ezt legalizálni kellene. Persze a pia ugyanez, de ne eresszünk a társadalomra még egy szart ha lehet.

Behajtó70 2017.10.30. 06:27:54

A lineralis idiótáknak inkább heroint ajánlanék!

Pong 2017.10.30. 07:18:20

Haggyuk azt a káros marihuánát, jobb nekünk a kínai kisérlerleti kemikáliával lefujt oregano is :)

Az legalább öl rendesen, alább meg minek adnánk :)

Viccet félretéve, aki itt ösöreg kapudrog elméletekkel riogat, annak ajánlanám megnézni Colorado
állam kriminalisztikai és gazdasági mutatóit. Már most vannak legális coffee shopok mondjuk Spanyolországban is, de mindenhol máshol is, mondjuk Csehországban is lazul a helyzet.

Már most egy raklap turista csak azért érkezik meg ide, mert olcsó a kábszi, a pia, meg a csajok.

szamaritánus 2017.10.30. 07:21:47

@tomfree: mind belehalt lol.:D mekkora egy kamus szar vagy :D

Sir Galahad 2017.10.30. 07:26:27

És ami termett, azt hová értékesítjük? Pár országban ugyan legális a fű, de az egy elég szűk piac, ráadásul ők már fix eladókkal rendelkeznek. Vagy termeljünk az illegális piacra? Legyünk olyan ország, mint Kolumbia?

Jakab.gipsz 2017.10.30. 07:28:49

Ez az ostoba mindent elhisz! amit leírnak. Túlságosan jó cuccot szív.

tomfree 2017.10.30. 21:50:26

@szamaritánus: nem a fűbe halt bele te utolsó drogos féreg hanem hernyóba aminek az előszobája a fű volt. A fajtádat jobb helyeken nyilvános kivégzik szóval a mocskos pofád tett alapjáratba ha hozzám szólsz.

Pong 2017.10.31. 07:24:20

@Sir Galahad: Milyen fix eladók, miröl beszélsz? Ez még egy jócskán alakuló piac, akár a cseheket, akár a spanyolokat nézzük. Ha jól látom egyik ország amiket emlitettem se gravitál a kolumbiai modell felé.

Sir Galahad 2017.10.31. 13:42:57

@Pong: Nem úgy értettem. Ha jól tudom, Csehországban és Spanyolországban sem legális a fű, és ugyanez a helyzet a legtöbb országban, talán Észak-Koreát leszámítva. Ebből az következik, hogy a terményt legálisan exportálni nem lehet. Ha csempésszük oda, akkor mi leszünk olyanok, mint Kolumbia. Én nem szeretnék egy drogkartellek által uralt csempészállamban élni, de ez nyilván csak az én véleményem.

Pong 2017.10.31. 15:10:42

@Sir Galahad: Látom nem vágod, milyen konstrukciókban müködik ez ebben a két országban. Senki nem akar exportálni, ez egy lokális piac, mi hasonlóképp az idegenforgalomhoz hozzáadott szolgáltatásokat inspirál, helyi marihuána tipusok születnének etc, arról nem is beszélve, hogy a nálunk magyarországon minden fajta derivátum, még a nem pszihedelikus hatású CBD is meg van tiltva, miközben a német amazonon már évek óta lehet ilyet szerezni idősebb rokonoknak alvás, étvágy és reumatikus gondjaikra. De persze jobb az ha szépen kifizetik a nyugdijt inkább valami gyógyszergyárnak igaz?

Természetesen ez csak ezek csupán gazdasági szempontok, melyek megértéséhez sajnos minimum generációváltásra van szükség. Tény az, hogy narancséknak komoly fordulat lenne egy ilyen 180as a konzervativ etüdök után :)

Sir Galahad 2017.10.31. 16:36:49

@Pong: Bocs, akkor félreértettem. De akkor még nagyobb hülyeség az ötlet. Abban még esetleg lehetett volna logika, hogy termesszünk mariskát, mint írod, aztán adjuk el valahová, ahol legális a fogyasztása. Ez ugyan, mint próbáltam rávilágítani, egy nagyon szűk piac, így nagyon kevés értelme volna bevetni vele a komplett Alföldet, de valami szerény nyereséget esetleg hozhatna. De ha hazai felhasználásra szánod, még értelmetlenebb a dolog, mert itthon sem legális az ilyesmi. Értem én, hogy te szeretnéd, ha az lenne és próbálsz hozzá gazdasági érveket is kreálni, de akkor sem az, és valószínűleg nem is lesz belátható időn belül. Próbálj meg valami racionálisabb ötlettel előállni a hazai gazdaság felvirágoztatására!

Pong 2017.10.31. 16:51:08

@Sir Galahad:

Nem tudom, hogyan tudom neked úgy leirni, hogy felfogd, lokalis piac, no export, persze az
ide jövö már egyébként is ebbe az iparba milliárdokat beleölő pl. angol partituristák böven
hoznák azt, amire a gazdaságnak szüksége van. Ugyanitt ha úgy gondolod, hogy azért, mivel
ez jelenleg magyarországom nem legális, és ezért nem sziv itt honunkban sok ember, akkor
talán illene egy kicsit elmenned szórakozni Budapesten, bárhova. Magától érthetődő,
hogy ez a magyarországon a jelenlegi jogi helyzet változával lehetséges csak, nem tudom miért
jössz nekem jelenlegi jogi állapotokkal, amikor egy virtuális helyzetet taglalunk?

Sir Galahad 2017.10.31. 20:39:20

Jaj, bocs, álmodozni persze szabad. Miért ne?

Sir Galahad 2017.11.01. 07:27:41

@Pong: Nekem másféle álmaim vannak, a drogfogyasztás liberalizációja nem érdekel. De ez már persze személyes dolog, ha valakinek fontos a drog, álmodozzon nyugodtan arról.

Pong 2017.11.01. 07:47:12

@Akkor meg miért kommentelsz ide, egy pont erröl szóló posztban, vadász....

Sir Galahad 2017.11.01. 13:00:32

@Pong: Most történetesen azért, mert azt hittem, hogy a szerző nem a drogos álmodozásairól ír, hanem egy komoly gazdaságfejlesztési elképzelést vázol fel. Úgy gondoltam, ezzel kapcsolatban én is elmondom a véleményemet. Miután tisztáztuk a félreértést, természetesen már én is feleslegesnek tartom, hogy hozzászóltam a poszthoz, de sebaj, töltöttem már el időt értelmetlenül ennél nagyobb hülyeségekkel is.

Pong 2017.11.01. 17:49:43

@Sir Galahad: Ok. Az ne zavarjon téged, hogy ezek az álomodozások már rég praktikumba vannak ültetve más országokban. De persze nálunk minden máshogyan van :)

GK Vanda 2017.11.15. 14:01:33

@Sir Galahad: Az ne nagyon zavarjon, hogy eddig egyetlen mondattal sem a szerzővel kommunikáltál, mert valamilyen rejtélyes oknál fogva a blog.hu eltitkolta előlem a kommenteket. :)

Amennyiben komoly gazdaságfejlesztési elképzelésekről szeretnél beszélgetni, van rá lehetőség, csak neked kéne hozzá némileg felzárkózni tudásban. Aztán beszélgethetünk.

GK Vanda 2017.11.15. 15:48:40

@Fellegjáró Marci: Maximálisan egyetértek veled. A cannabis esetében mindenki leragad a kábítószer fogalmánál, mintha a körtéből csak pálinkát lehetne főzni, lekvárt nem.
Van olyan angol barátnőm, akinek szépen lassan elcsontosodnak az izületei, emertelen fájdalmai voltak és ezekre elképesztően addiktív gyógyszereket kapott. De mivel receptre írták fel neki és a vásárlásával a gdp-t tolta, teljesen rendben volt a fogyasztásuk.
Aztán mikor összehozta a jó sors néhány figyelmesen betekert spanglival rájött, hogy a mofriumon túl is van élhető, élvezhető élet. Már csak azért is, mert a spangli nem ütötte ki a valóság mezejéről, mint a morfium, codein és egyéb nyalánkságok, amivel a gyógyszeripar tud szolgálni.

GK Vanda 2017.11.15. 16:02:46

@ogli dzsí: Meglepődtem volna, ha az első 3 hozzászólóból egy nem sorosozna azonnal. :D
Ezek szerint van szerencséje ismerni az ÖSSZES fent említettet, méghozzá baráti közelségből, hogy ilyen bátor kijelentéseket mer kinyilatkoztatni.

GK Vanda 2017.11.15. 16:07:40

@Opi87: Minden szavaddal egyetértek, amit írtál.
Annyival egészíteném ki, hogy "csak egy növény", amivel számtalan sokkal károsabb, addiktívabb, gyógyszernek nevezett kemikáliát ki lehetne váltani. Ahhoz meg kell jó minőségű alapanyag.

De a thc mentes kender termesztése sem volna ám ördögtől való. Alig néhány ember foglalkozik ma ezzel, pedig a kender, mint alapanyag annyira sokszínű, változatos, hogy az valami elképesztő. Élelmiszertől kezdve, a papíron át a ruházati alapanyagig számtalan dologra fel lehet használni.

GK Vanda 2017.11.15. 16:09:01

@Gavriel Klein: Köszönöm, hogy a magad környezetében azért te is elhinted az értelem magjait. :)

GK Vanda 2017.11.15. 16:12:00

@tomfree: Egyrészt ezt nem vehetjük reprezentatív mintavételen alapuló statisztikának, másrészt a pia miért legális, mikor bizonyítottan több ember egészségét vagy életét tette tönkre, mint bármely más kábítószer. Ja nem! A dohány is legális.

GK Vanda 2017.11.15. 16:15:27

@Pong: Te megpróbáltad! Le a kalappal! És köszönöm! :)

Fellegjáró Marci 2017.11.15. 16:33:00

@moonlight777: Amúgy én meg szölőültetvényeket nem szeretnék látni, mert faterom elitta az agyát, meg a gyerekkoromat, meg anyám idegrendszerét 20 év alatt, most meg otthon fekszik mert annyiszor összetörte magát tottálon, hogy menni alig tud, de a fűűűű az rossz értem? Drogültetvény beszarok! :D :D

tomfree 2017.11.15. 16:39:38

@GK Vanda: a pia és a cigi is káros. Az hogy, legális nem negligálja azt hogy a drog káros .

Sir Galahad 2017.11.15. 17:27:40

@GK Vanda: Nem zavar. Az utóbbi, pöffeszkedve személyeskedő mondatod után különösen nem :)

GK Vanda 2017.11.27. 16:27:30

@tomfree: Az, hogy mi legális vagy illegális, az legtöbbször nem a szervezetre gyakorolt hatása miatt van, hanem gazdasági szempontok motiválják. Lásd kitűnő példa most erre az USA.

Egyúttal nem árt tisztázni, hogy mit is nevezünk drognak.
kef.szarvas.hu/tudnivalok/12-a-drogok-fajtai-hatasai-es-veszelyei.html

A marihuána tudományosan bizonyítottan nem károsabb - sőt - az alkoholnál és már rég elvetett, elavult elmélet, hogy kapudrog. Vagy kb. annyira az, mint a hey-ho körtelé kapuitala a körtepálinkának.

tomfree 2017.11.29. 09:34:17

@GK Vanda: azért a marihuánát összevetni és egy szintre hozni a hey-ho körtelével nem kis fantáziára utal.
süti beállítások módosítása